Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 JTD дави се

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 JTD дави се

Здравейте колеги ! Наскоро си взех 147 джей-ти-ди 115-те коня и още не мога да кажа че я познавам добре и за това се обръщам към вас. Вчера имах проблем, както си карах колата се задави и като и подам газ се чудеше дали да вдига обороти или да се гаси, отяшумя за 1 мин и аз реших че може би проблема е некачествено гориво, днес обаче, отново... Като допълнителна информация мога да кажа ,че първия път като го направи вдигна градуси, в смисъл че за нула време вдигна 90 при това студено време и газовете и миришеха гадно, като на запушен катализатор. Помагайте колеги

Горивен филтър, помпа, катализатор, замръзнала нафта...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Пише ми "вода в горивния дизелов филтър" ама това и след смяната на филтъра не изчезна, но чак сега проблем. А да попитам ако е помпа филтр или катализатор при една диагностика това ще се разбере ли? Извинявам се ако задавам тъпи въпроси

Comment

Колеги ходих на диагностика и всичко излезна че в норми, обаче... воала проблема е отново тук. Момчетата сваляха филтъра източиха го (не знам дали се изразявам правилно) и спря да пише за водата в горивния филтър, след 5-6 паления обаче отново.Дави се като тръгвам от място на 1-ва ,задна и в много малки случаи на 2ра. Момчетата от сервиза казаха,че най-вероятно в резервоара има мръсотии които запушват цедката, аз обаче не спирам да обвинявам катализатора..
        Last edited by duchko; d.m.y г., 17:33.

Comment

Първоначално публикувано от duchko Покажи съобщение
          Колеги ходих на диагностика и всичко излезна че в норми, обаче... воала проблема е отново тук. Момчетата сваляха филтъра източиха го (не знам дали се изразявам правилно) и спря да пише за водата в горивния филтър, след 5-6 паления обаче отново.Дави се като тръгвам от място на 1-ва ,задна и в много малки случаи на 2ра. Момчетата от сервиза казаха,че най-вероятно в резервоара има мръсотии които запушват цедката, аз обаче не спирам да обвинявам катализатора..
          Човек тази нафта която ти е в резервоара е пълен боклук!!!
          Просто я източи и налей скъпа дали от Еко скъпата или ОМВ Алпин ти си решаваш...Защото за мене само това е проблема
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Човек тази нафта която ти е в резервоара е пълен боклук!!!
            Просто я източи и налей скъпа дали от Еко скъпата или ОМВ Алпин ти си решаваш...Защото за мене само това е проблема
            Това е единият вариант,но според мен ти трябва по-читава диагностика
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

диагностиката я правиха момчетата от Примотек в Стара загора, те са отуризирания сервиз за региона,мисля че може да им се вярва

Comment

офф

Бяха... Сега официалния е някъде в 'Железник'
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Бяха... Сега официалния е някъде в 'Железник'
                  Хах той не официален, а клубен
                  Който желае може да кажа адрес и телефони, ама на лично да не стане реклама
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А дебитомер ? Има ли възможност да е в него проблема , че от тук от там дочух ,че им било слабо място ?

Comment

А дебитомер ? Има ли възможност да е в него проблема , че от тук от там дочух ,че им било слабо място ?
                      щом започваш да гадаеш,знаи май неможе много да им се вярва,но ти си знаеш
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ами откачи дебитомера и покарай така малко, за да видиш дали има разлика.
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Като го махна няма ли нацяло да се огелипи милата и още 1 въпрос... ако именно той е проблема, подлежи ли на ремонт или трябва да се взима нов (пак се извинявам ако задавам тъпи въпроси, просо хал хабер си нямам от алфичката)

Comment

Като го махна няма ли нацяло да се огелипи милата и още 1 въпрос... ако именно той е проблема, подлежи ли на ремонт или трябва да се взима нов (пак се извинявам ако задавам тъпи въпроси, просо хал хабер си нямам от алфичката)
                            Колега по добре нищо не пипай, пита за Клубния - Венера сервиз, казах ти го, звънкай и да ти се реши проблема
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                            X